Kilpailijoiden mollaaminen on so last season. En voi sietää, jos myyjä käyttää kilpailijoiden tuotteen tai henkilön haukkumista ainoana myyntiargumenttinaan ja perustelee oman tuotteen paremmuutta vain kilpailijaa mustamaalaamalla. Jos myyjän ainoa valttikortti myyntihetkellä on mollata kilpailijaa, jää minulle vain mielikuva siitä, että myyjällä ei ole tuotteen tai palvelun paremmuudesta antaa mitään oikeita perusteita.

Kilpailijan haukkuminen on ikävän yleistä myös kiinteistönvälitysalalla. On harmittavan tyypillistä, että arviokäynnillä puhutaan kovaan ääneen siitä, miten meillä on asiat paremmin ja kuinka huonoja kilpailijat ovat. Pyrin siihen, etten puhu pahaa kilpailijoistani asiakkaille, tai ylipäätään missään yhteydessä, ja olen saanut pidettyä tästä kiinni.

Olen jopa usein kertonut asiakkaalle, että parhaan lopputuloksen saavuttaminen edellyttää mielestäni jonkun toisen kiinteistönvälittäjän edustusta, koska hänellä on myytävästä kohteesta enemmän aluetta koskevaa paikallistuntemusta. Tällaiset kohteet, joiden myyntiin suosittelen mielelläni myös muita kiinteistövälittäjiä, sijaitsevat yleensä oman toiminta-alueeni ulkopuolella (PK-seutu, tapauskohtaisesti muualla Uudenmaan alueella).

Blok.ai

Joissain tapauksissa olen myös suositellut asiakkaalleni kiinteistönvälitysliike Blok:ia, jossa asunnon esittelyn hoitaa myyjä itse. Olen tehnyt Blok:in kanssa alusta asti yhteistyötä ja vinkannut heille useamman asunnon. Mielestäni tämmöinen palvelu on erittäin tervetullut alalle ja on ollut kunnia tutustua muun muassa yrityksen perustajaan, Rudi Skogmaniin ja pöllytellä omia ajatuksia alasta.

Puhun myös perinteisesti kilpailijoiksi mielletyistä tahoista ja ihmisistä kollegoinani. En pidä sanasta kilpailija, sillä mielestäni erillisten yritysten rajojen yli ulottuva yhteistyö voisi saada kiinteistönvälitysalaa nostamaan päätään entisestään. Kakku kasvaa jakamalla.

Haluankin tässä blogissa nostaa hattua ja kehua loistavia kollegoitani!

Bo LKV

Bo LKV:lla on aivan loistava tekemisen meininki ja heillä on mielestäni hyvin toimiva yrityskonsepti. Erityismaininnan haluan antaa kaikille yrityksen perustajaosakkaille: Anssi Kiviranta, Sirena Kivirannalle, Tuomas Mäkelälle sekä Anna Ritakallio-Mäkelälle. Olette luoneet erittäin toimivan yrityskonseptin alalle ja on ollut ilo seurata kasvuanne. Bo:lla minulla myös yhteistyön ja vapaa-ajan puitteissa on ollut ilo tutustua muutamiin kollegoihin, joista haluaisin nostaa esille:

Janne Kieselbach. Hänen kanssaan on ollut ilo pelailla Squashia. Lisäksi hänen seikkailujansa isyyden äärellä ja kiinteistönvälitysalalla on ollut todella miellyttävää seurata Instagramista! Jannella on aivan loistava ote alaan. Tämän lisäksi hän tuntee myös rakennusalan erittäin hyvin. Huh mikä moniosaaja!

Roni Arvonen ansaitsee hänkin ehdottomasti maininnan. Ronia kuvastaa hyvin hänestä erään kerran kirjoitettu kommentti LinkedInissä: ”Roni on kuin Tesla: Nopea, tehokas mutta välillä tarvitsee latausta.” Ronin toiminta on särmikästä ja hän näyttää sen käytännön lisäksi myös somessa erittäin näkyvästi: herätyskello soi klo 5:00 aamulla ja päivä alkaa kuntosalilla. Tämän jälkeen jokainen minuutti käytetään mahdollisimman tehokkaasti. Jatka samaan malliin Roni!

Sami Pelkonen aivan loistava, sydämellinen persoona! Hänen tekemisestään näkyy asiakkaista välittäminen. Hän on valmis tekemään heidän eteen lähes mitä vain! Olen muun muassa nähnyt erään videon, jossa Sami oli viikonlopun päivät raivaamassa asiakkaansa vapaa-ajan kiinteistöllä risuja ja siivoamassa ympäristöä. Ymmärrykseni mukaan tämäkin kiinteistö löysi viime vuonna ostajansa.

Kuivinen LKV

Mielestäni myös Kuivinen LKV:lla on aivan mahtava meininki! Heidän pieni kulmatoimistonsa Museokadun nurkalla huokuu kotoisaa tunnelmaa. Ikkunoista kurkkaamalla näkee, että sisustus on mietitty pieniäkin yksityiskohtia myöten ja kuvaa myös hyvin sitä viimeisen päälle tehtyä kiinteistönvälitystyötä, jota yritys tarjoaa. Yrityksen toimitusjohtaja Maria Kuivinen on yksi positiivisimmista ihmisistä, joihin tulet törmäämään. Ps. Kannattaa kysäistä Marialta, kuinka hän on päätynyt kiinteistönvälittäjäksi! Saat kuulla mielettömän kiehtovan tarinan siitä, kuinka hän monen mutkan kautta alalle päätyi.

Remax Noste

Jokaisen kiinteistönvälitysalan yrittäjän pitäisi ottaa mallia Remax Nosteen (Lahti) yrittäjästä Nanne Kaarteesta ja myyntijohtaja Pauli Kaarteesta. Remax Nosteella on ehkäpä koko Suomen hienoin toimisto: heidän toimistonsa on rakennettu legendaariseen Möysän Esson tiloihin (n. 450m2) ja puettu Remaxin väreihin. Avoimen tilan lisäksi toimistolla on vielä n. sadan neliön kattoterassi!

Olen tästä toimistosta lievästi sanottuna ehkä hieman kateellinen. Arvostan heitä ja heidän työtään erittäin paljon ja toivon koko Remax Nosteen jengille aivan loistavaa tulevaisuutta ja menestystä! Niin, ja joka kerta kun kuulen radiosta Elastisen kappaleen ”Supervoimii” – tulee minulle Nanne Kaarre mieleen. Kertoo varmasti aika paljon ihmisestä!

Vaikken kaikkia tässä blogissa nyt erikseen mainitse, niin haluan kiittää myös kaikkia niitä muita lukuisia välittäjiä, joiden kanssa olen saanut tehdä yhteistyötä. Ilo on minun puolellani!

Lopuksi on tietysti pakko heittää kehua myös meidän oman Neliöt Liikkuu LKV:n jengin suuntaan:

Neliöt Liikkuu LKV

Samu Siponen on aivan loistava kiinteistövälittäjä. Hän tekee työtään suurella sydämellä ajaen aina asiakkaan etua. Samusta on yhteistyömme lomassa tullut minulle hyvin läheinen, kuin veli. Häneen voi luottaa ja tukeutua tilanteessa kuin tilanteessa. Olen äärettömän etuoikeutettu, koska saan tehdä kanssasi yhteistyötä päivittäin!

Daniel Levi on korvaamaton osa yritystämme. Hänellä on rautaisen kova ote markkinointiin. Asiantuntemus ja markkinointikokemus näkyvät hänen työnsä jäljessä päivittäin. Asiantuntijuuden lisäksi Daniel on sydämellinen, ystävällinen, rauhallinen ja kokonaisuudessaan aivan lyömätön tyyppi. Kiitos Dansku kaikesta!

Andrei Koivumäki  huokuu positiivista energiaa ja ilman häntä Neliöt Liikkuu ei olisi Neliöt Liikkuu. Hän on kovan luokan välittäjä ja minulle Samun tavoin kuin veli. On kunnia tehdä töitä hänen kanssasi!

Matti Kukko, isäni, on meillä vastaavana hoitajana ja juristina. Matti on ollut korvaamaton apu monenkin haastavamman tapauksen hoitamisessa. Lujaa juridista osaamista ja asiantuntijuutta. Matin suosituksesta tulin ylipäätään ”kokeilemaan” kiinteistönvälitysalaa. Ilman häntä en luonnollisesti olisi edes olemassa. Rakastan ja arvostan sinua isä.

#Hefenaattori

Kunniamaininnan ansaitsee myös markkinointipäällikkömme Hefe (#Hefenaattori). Hän, joka tulee minua vastaan kotona rankan päivän jälkeen täynnä rakkautta. Olen nimittänyt tämän joka päiväisen jälleen kohtaamisen päivän tärkeimmäksi tapaamiseksi. Toivon että Hefe on luonani vielä erittäin pitkään. Olen valitettavasti jo kertaalleen joutunut kokemaan sen, kun Elämäni pysähtyi. Tämä kokemus opetti minulle, että vaikka kaikki olisi nyt hyvin, voi asiat muuttua seuraavassa hetkessä. Olen kiitollinen kaikista yhdessä vietetyistä hetkistä eikä yksikään ole itsestään selvyys.

Parasta just nyt!

Minusta on aivan järjettömän hienoa olla kiinteistönvälittäjänä juuri nyt, kun ala on isossa murroksessa. Kiinteistöjen panttikirjat sähköistyy, kiinteistövaihdannan sähköinen palvelu on avattu ja osakekirjojakin aletaan sähköistämään tämän vuoden alusta. Tällaisena diginatiivina myös alalla puhaltavat markkinoinnin uudet tuulet saavat minut melkeinpä hyppimään ilosta!

Sosiaalisen median markkinoinnin hallinta on alalla kuin elinehto, jos haluaa pärjätä. Yrityksien rajat rakoilevat ja toimiala alkaa yhtenäistymään. Lisäksi yritysten välinen yhteistyö on lisääntynyt. Tämä on ennen kaikkea asiakkaan etu. Pidetäänhän jatkossa alalla yhä enemmän yhtä ja ajetaan aidosti asiakkaan etua?

Julistan että 6.3. tulee olemaan joka vuosi ”kehu kilpailijaa” -päivä, jolloin saa kehua kilpailijaa ihan luvan kanssa!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa minut arviokäynnille kotisi myynnistä!

    Paras aika tavoitella puhelimitse
    AamuPäiväIltaAina
    Yhteydenotto mieluiten
    PuhelimitseSähköpostilla