”Laitetaan hintapyyntö 20 000€ yli realistisen hinnan, niin on sitten tinkivaraa ostajille.”

Tinkivara ei lähtökohtaisesti ole kannattava myyntistrategia. Sen kanssa käy köpelösti ja tuskin tulet saamaan asunnostasi parasta mahdollista markkinahintaa. Pahimmillaan käy niinkin, ettei kukaan uskalla osoittaa kiinnostustaan myymääsi asuntoa kohtaan. Ylihinnoittelu saa ihmiset kääntymään kannoillaan. Tämä johtuu siitä, että ostajat ovat tänä päivänä erittäin hintatietoisia. Jokainen meistä näkee esimerkiksi Oikotie.fi -sivuston kautta taloyhtiöiden menneet hintapyynnöt ja muualta pääsee jopa tarkastelemaan alueiden keskineliöhintoja.

Kun asunto hinnoitellaan tilastollisesti realistisesti, ihmiset uskaltavat tulla näyttöihin. Tällöin myös yksityisnäyttöpyyntöjä tulee kiitettävä määrä. Realistisella hinnalla saadaan paljon enemmän ihmisiä paikan päälle ja tarjouksen tekeminen on ostajaehdokkaalle paljon helpompaa, kun asunnon pyyntihinta ja realistinen myyntihinta kulkevat rinnakkain. Parhaassa tapauksessa voidaan saada aikaiseksi kilpailutilanne, joka kasvattaa asunnon toteutuvaa kauppahintaa jopa yli pyydetyn.

Kirjoitan tästä aiheesta, koska viime viikonloppuna olin kollegani apuna asuntonäytössä. Asunnon myynnin markkinointi perustui niin sanottuun ”suljettuun huutokauppaan”. Tämä kyseinen erittäin kysytyllä kadulla oleva töölöläinen kaksio oli hinnoiteltu houkuttelevasti taloyhtiön tilastolliseen realismiin, ensinäyttö kesti 1,5 h. Näytön aikana kaikilla ostajaehdokkailla oli mahdollisuus tulla katsomaan asuntoa ja heillä oli seuraavaan päivään kello 12:00 aikaa tehdä asunnosta yksi tarjous, joista korkein hyväksyttäisiin. Näytössä oli arviolta noin 300 kävijää ja asunnosta painetut sata esitettä löysivät uudet omistajansa. Olen varma, että asunnosta saadaan paras mahdollinen markkinahinta.

Samalla, kun 20 000€ ylihintaiseen kotiisi etsimällä etsitään ostajaa, joka ymmärtäisi, että asunnosta voi tinkiä noinkin paljon, myydään realistisesti hinnoitellut kohteet oikealta ja vasemmalta. Noin 4 kk markkinoinnin jälkeen joku huomaa kauan roikkuneen kohteen, tulee paikalle ja tarjoaa niin vähän, että hävettää – ja siitä vielä joitakin tonneja alle. Haluatko että sinun asuntosi on tällä listalla? En minäkään! Pyydä ammattilainen arvioimaan kotisi tekemään realistinen myynstrategia, joka tukee ajallisia ja taloudellisia tavoitteitasi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa minut arviokäynnille kotisi myynnistä!

    Paras aika tavoitella puhelimitse
    AamuPäiväIltaAina
    Yhteydenotto mieluiten
    PuhelimitseSähköpostilla