Muista kysyä välittäjältäsi toimeksiantosopimusta tehdessä siitä, onko hän valmis jakamaan palkkiotaan toisen välittäjän kanssa, jos tämä toinen välittäjä tuo parhaan ostajan paikalle. Tämä ei toistaiseksi ole alalla missään nimessä itsestäänselvyys. Jotkut väittävät toimintatapaa jopa laittomaksi, joka taas ei pidä ollenkaan paikkaansa.

Haluan omalta osaltani kannustaa kaikkia kiinteistönvälittäjiä toimimaan avoimesti. Haluan kannustaa teitä välittäjien väliseen yhteistyöhön yritykseen katsomatta. Rehellinen tavoitteeni on saada asiakkaalleni aina paras mahdollinen ostosopimus. Joskus se tarkoittaa, että jaan palkkiotani toisen yrityksen kanssa, koska heidän edustajansa toi minulle ratkaisevan ostotarjouksen tehneen asiakkaan. Mikäli joku väittää, että hänen tavoitteensa on sama kuin minulla, mutta ei ole valmis jakamaan kakkua, on se mielestäni erittäin tekopyhä lupaus. Kakku kasvaa jakamalla.

Tulevaisuudessa olisi erittäin miellyttävää nähdä kiintisönvälitysalalla käytettävän mallia, jossa ostajalla on oma välittäjänsä ja myyjällä omansa. Se olisi asiakkaiden ja alan kannalta paras mahdollinen asetelma. Tällöin molemmilla olisi aidosti asiantuntija, joka valvoo hänen etuaan.

Asia on tullut lähelle ja alkanut pohdituttamaan, koska olen aina auttanut nykyisiä ja entisiä asiakkaitani heidän uuden asuntonsa ostossa. Antanut heille vinkkejä tarjousneuvotteluihin ja kertonut ammattilaisen mielipiteen siitä asunnosta, johon he ovat kiinnostustaan osoittaneet. Tällöin tulee monesti soitettua välittäjälle, joka asuntoa tai kiinteistöä myy. Olen kertonut asiakkaani olevan kiinnostunut kohteen ostamisesta ja kysynyt välittäjältä siitä, että onko hän valmis jakamaan palkkionsa, jos asiakkaani tekee ratkaisevan ostotarjouksen. Vastauksia olen saanut laidasta laitaan, muun muassa: ”En todellakaan, ethän sä tee mitään sen eteen, että asiakas ostaa tän asunnon? Se voi soittaa mulle ihan ite”, ”Miks mä sulle antaisin mitään, ku et sä tee mitään?” ”Haista v***u” ”Meidän toimiston juristi on sanonut, että se on laitonta.” Joskus yllätyn positiivisesti, kun vastaus on ”Ihan mahtava homma, tottakai saat X %:n palkkiosta jos asiakkaasi tekee ratkaisevan ostotarjouksen!”.

Miksi emme voisi toimialana edetä yhtenäisenä rintamana, jonka yhteisenä tavoitteena olisi palvella asiakkaita parhaalla mahdollisella tavalla? Myyntiajat olisivat nopeampia, toteutuvat myyntihinnat olisivat korkeampia ja asiakas saisi parhaan mahdollisen palvelun.

Suomessa on hurja määrä erittäin hyvin verkostoituneita kiinteistönvälittäjiä, jotka olisivat hyviä löytämään nimenomaan niitä ostajia. Tämän malliin yleistymisen myötä syntyisi täysin uusi toimiala, joka mielestäni edistäisi kiinteistönvälitystä alana merkittävästi.

Julistan kirjallisesti ja ääneen sen, että olen valmis antamaan vähintään 20 % palkkiostani välittäjälle, joka vinkkaa tai tuo minulle ratkaisevan ostotarjouksen tekijän paikalle. Minä hoidan kaupat ja kaiken muun, sinun tarvitsee vain vinkata ratkaiseva ostaja minulle ja ilmoittaa itsestäsi ennen hänen tuloaan.

Miltä kuulostaa, olisitko sinä valmis julistamaan itsesi tai koko yrityksesi avoimeksi välittäjäksi?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa minut arviokäynnille kotisi myynnistä!

    Paras aika tavoitella puhelimitse
    AamuPäiväIltaAina
    Yhteydenotto mieluiten
    PuhelimitseSähköpostilla