Työskentelin ennen kiinteistönvälitysalalle tuloa pitkään sosiaalityön puolella nuorisotyön työtehtävien parissa sekä turvallisuusalalla. Näissä töissä sain kokea paljon erilaisia kohtaamisia ja kokemuksia niin hyvässä kuin huonossa mielessä. Oli kokemus tai kohtaaminen sitten hyvä tai huono, olen saanut jokaisesta kultaakin arvokkaampaa elämän kokemusta. Hyvistä voimaa jaksaa ja huonoista resilienssiä, laajempaa näkökulmaa tarkastella maailmaa. Henkistä pääomaa.

 

Kokemuksista voimakkaimmin on jäänyt mieleen sieltä ikävimmästä päästä oleva kohtaaminen ja työtehtävä. Eräänä iltana olin töissä erään helsinkiläisen ravintolan ovimiehenä. Juuri 18 vuotta täyttänyt nainen tuli vetämään minua hihasta ja kertoi, että joku mies ahdistelee häntä ja hänen ystäviään baarissa ja kysyi, voisinko auttaa. Menin katsomaan tilannetta ja löysin aggressiivisesti käyttäytyvän miehen, joka minunkin nähden puristeli naisia takapuolesta ja kutsui heitä loukkaavilla nimillä.

Menin väliin, jolloin mies alkoi huutamaan ja heitti tuoppinsa voimakkaasti seinään. Lähdin poistamaan miestä ravintolasta hänen laittaessaan voimakkaasti vastaan. Saatuani hänet ulos ravintolasta, yritti poistamani mies hyökätä päälleni. Sain painettua hänet maahan ja käsirautoihin. Mies käyttäytyi tilanteessa sekavasti ja hänet oli tasaisin väliajoin rauhoitettava uudelleen ja painaa maahan. Esimerkiksi poliisin tuloa odottaessa mies kertoi haluavansa tunnustaa ryöstäneensä aseellisesti erään kaupan, ei ole vain siitä vielä jäänyt kiinni.

 

Poliisien saavuttua tekivät he ruumiintarkistuksen miehelle. Hänen hallustaan löytyi useampi teräase.

Tilanteen jälkeen pohdin mitä tämä riehunut henkilö olisi voinut tehdä ravintolan sisällä, jos en olisi puuttunut tilanteeseen ja käyttäytyminen olisi jatkunut hieman pidempään? Myös minä olisin voinut saada teräaseesta. Minulta apua pyytämään tullut naishenkilö sekä hänen seurueensa tulivat kiittämään minua. Onneksi tilanteesta selvittiin ilman isompia haavereita.

Nuorisotyön puolelta mieleeni on jäänyt useita kohtaamisia, jotka muistan lopun elämääni. Näistä suurin osa hyviä. Jälkikäteen olen törmännyt jo aikuisiksi kasvaneisiin, entisiin nuorisotalon kävijöihin, jotka ovat tulleet kertomaan minulle kohtaamistemme olleen heillekin merkityksellisiä.

 

Jo aikuinen, entinen nuorisotyön asiakas kertoi jälkikäteen kohdatessamme, että mikäli en olisi ollut hänen tukenaan hänen ollessaan nuori, hän tuskin olisi tässä ja nyt. Tein pitkään töitä muun muassa avoimen moottorityöpajan vetäjänä. Siellä minua lähestyi aiemmin masentunut ja pitkään työttömänä ollut nuori aikuinen. Olin työpajalla opettanut häntä tekemään rengastöitä.
Hän kertoi nykyään tekevänsä töitä eräässä nimekkäässä rengastöitä tarjoavassa yrityksessä ja tienaavansa hyvin sekä menevänsä naimisiin, kun oli saanut elämästään taas kiinni. Näistä kohtaamisista saatua henkistä pääomaa en voi mitata euroissa ja ne ovat minun ”salkkuni” arvokkaimpia aarteita.

Nämä kokemukset ja niistä kerätyn tietotaidon olen tuonut mukanani myös Kiinteistönvälitysalalle, jossa tyypillisesti kohtaan elämäntilanteen muutosvaiheen keskellä olevia ihmisiä, koska usein näiden vuoksi asunto laitetaan myyntiin. Asumiseen liittyvät ongelmat ja mahdollisuudet koskettavat meistä lähes jokaista. Myös tässä ammatissa pääsen auttamaan ihmisiä ja tekemään tulospainotteista työtä.

Kuten muistakin työurani eri vaiheista, on minulle kertynyt useampia loppuelämän mukanani kantamiani asiakastarinoita myös kiinteistönvälitysalalta. Tulen huhtikuun aikana julkaisemaan joka viikko yhden uuden asiakastarinan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa minut arviokäynnille kotisi myynnistä!

    Paras aika tavoitella puhelimitse
    AamuPäiväIltaAina
    Yhteydenotto mieluiten
    PuhelimitseSähköpostilla