Aloitan aamuni aikaisin, sillä kiinteistövälittäjä saa tyypillisesti päivän ensimmäiset puhelut noin kello kahdeksan aikaan aamulla juuri ennen kuin toimistoaikaan töitä tekevät ihmiset lähtevät töihin. Puheluiden lomassa avaan tietokoneen, puran sähköpostini ja päivittelen uutisista edellisen yön tapahtumia kahvikupposen äärellä.

Aloitan aamuni rauhallisesti omaan tahtiini kahdesta syystä. Ensinnäkin, koska pidän siitä, että saan rauhassa käyttää koirani Hefen pitkällä aamulenkillä ja herätä uuteen päivään omaan tahtiini. Myönnän, että iltavirkku luonteeni tekee minusta hiukan huonon aamuihmisen. Vaikka aloitankin päiväni aikaisin, tarvitsen aamulla rauhaa, jotta pystyn fokusoitumaan päivään ja hoitamaan työni hyvin.

 

Toinen syy on käytännön läheinen, sillä mielestäni aikani kuluu paremmin aamusta asiakaskontakteja hoitaen, kun aamuruuhkassa istuen. Aamuruuhkassa istuminen söisi aika ison osan työpäivääni ja tämän vuoksi pyrin siihen, etten sopisi tapaamisia ennen kello kymmentä aamulla.

 

Aamulla lähden liikkeelle, kun näen ikkunastani, milloin ruuhka hellittää.  Kodista suuntaan työskentelemään toimistolle tai sopimaani tapaamiseen. Joinain päivinä voin jäädä myös kotiin töihin, sillä kannettavaa tietokonetta voi naputella missä vain.  Etätyö on muuten oiva tapa opetella itsensä johtamisen taitoja, sillä työn organisointi ja aikataulutus toteutuu kotona eri lailla kuin toimistolla ja vaatii tekijältään omanlaisen tahdonvoiman kehittämistä.

Jos päiväni koostuu tapaamisista, niin pyrin aina olemaan ainakin 15 minuuttia etuajassa ja varaan sovitun tapaamisen pääteeksi vielä ylimääräiset 15 minuuttia ennen laskettua siirtymisaikaa seuraavaan tapaamiseen. Jossa siinäkin pyrin olemaan ainakin samaisen vartin etuajassa. Näin pystyn varautumaan siihen, jos tapaaminen venähtääkin.

Valmistaudun kaikkiin tapaamisiini aina hyvin tehdyllä taustatyöllä. Tämä ei vaihtele oli kyseessä miljoonien arvoisen kiinteistön myynnistä tai lähiöyksiöstä. Hinnoitteluni antaa minulle mahdollisuuden tehdä laadukasta työtä kaikkien asiakkaideni kanssa ja minulla on varaa käyttää parhaimpia mahdollisia työkaluja sekä aikaa asiakkaani asunnon myyntiin ja markkinointiin. Parhaat työkalut ja ammattitaitoni taas sitten ruokkivat omia tavoitteitani: paras mahdollinen hinta ja mahdollisimman tyytyväiset asiakkaat. Teen mieluummin vähemmän toimeksiantoja mahdollisimman laadukkaasti, kuin paljon toimeksiantoja niin pienellä budjetilla, että joudun aina karsimaan jotain myynnin tai markkinoinnin osa-alueita pois.

 

Rakastan työtäni ja pidän siitä, että päivääni mahtuu yleensä jos jonkinmoista vaihetta ja kulkemista. Pidän ihmisten kanssa työskentelystä ja siitä, että pääsen aidosti auttamaan asiakkaitani heidän asumiseensa liittyvissä asioissa. Tästä huolimatta päiväni tärkein ja viimeinen tapaaminen on illalla kotona. Vaikka työpäivä olisi ollut kuinka raskas tahansa, niin yksi asia on varma: kun avaan kotioveni niin rakas koirani Hefe tulee aina häntä heiluen rakkauden hyökyaaltona vastaan, kun isi tulee kotiin.

 

Se on minun päiväni tärkein tapaaminen. Mikä on sinun? 😊

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa minut arviokäynnille kotisi myynnistä!

    Paras aika tavoitella puhelimitse
    AamuPäiväIltaAina
    Yhteydenotto mieluiten
    PuhelimitseSähköpostilla