Niemenmäki asuinalueena on pääasiassa 1960-luvulla rakennettu ”unohdettu helmi”. Niemenmäki asuinalueena on osa Munkkiniemen peruspiiriä. Mäen päällä sijaitseva alue on rauhaisa ja suojaisa oma pieni kylänsä, jonka rajaa Pikku Huopalahti, Munkkivuori, Munkkiniemi ja Haaga.

Niemenmäen peruspalvelut, kuten lähimmät kaupat löytyvät Munkkivuoren puolelta, joka on vain yhden alikulkutunnelin päässä. Munkkivuoren ostoskeskuksesta löytyy ravintoloita sekä useampi ruokakauppa ja Helsingin arvostetuimpiin yksityisiin lääkäriasemiin lukeutuva Pihlajalinna Dextra.

Pikku Huopalahden puolelle pääsee nopeasti nauttimaan merenläheisyydestä. Lapsiperheille löytyy valtavasti tekemistä lähialueilta minigolfista pulkanlaskuun ja leikkipuistoihin. Talin tenniskeskus ja keilahalli tarjoavat koko perheelle ajanvietettä ympäri vuoden.

Niemenmäen julkinen liikenne painottuu muiden alueiden tarjoamiin yhteyksiin. Huopalahdentieltä aivan välittömästä läheisyydestä kulkee useita bussilinjoja ja raitiovaunulinja 10 kulkee Pikku Huopalahden läpi sekä lyhyen kävelymatkan päästä, Munkkiniemen Puistotieltä kulkee raitiovaunulinja 4. Bussimatka Helsingin keskustaan taittuu noin vartissa.

Niemenmäki asuinalueena on suojaisa ja erityisen hiljainen kylä, josta löytyy runsaasti puita ja puistonpenkkejä. Pienet leikkipuistot mahdollistavat ulkoilun lasten kanssa omalla alueella sekä tarvittaessa liikkuminen muualle hoituu helposti ja nopeasti.

Alue ei ole Helsingin trendien huipulla, mutta kiinnostus asuntoja kohtaan on korkealla tasolla. Niemenmäki asuinalueena on myös turvallinen. Alueen vetovoimaisuus piileekin osittain sen rauhallisuudessa.

Olen itse liikkunut Niemenmäessä jo lapsesta asti ja kokenut sen hyvällä tavalla seesteiseksi paikaksi. Voisin luonnehtia, että aika tavallaan pysähtyy siellä ollessa. Monellakaan ei näytä olevan kiire, joka tuo mukavaa tasapainoa keskustan kiireiseen elämään. Toisaalta julkisilla tai omalla autolla pääsee vain hetkessä keskustan palveluiden pariin, kun sitä kaipaa.

Niemenmäki asuinalueena on ehdottomasti yksi Helsingin ”unohdetuista helmistä”, joka saa omakohtaisen suositukseni. Nykyään toimin alueella asiantuntijana kiinteistönvälittäjän roolissa, joten näen myös omistusasumisen potentiaalin sijoitusmielessä.

Niemenmäen asuntojen hinnat ja hintakehitys

Kuten Munkkiniemen peruspiirissä yleisesti, on myös Niemenmäen keskineliöhinnan kehitys ollut voimakasta. Esimerkiksi kaksion keskineliöhinnat ovat nousseet viimeisen 20 vuoden aikana keskimäärin 221%. Voin siis todeta, että asuminen omistusasunnossa Niemenmäessä on ollut hyvä sijoitus.

Keskineliöhinnan kehitys Niemenmäen alueella (00350) vuosina 2000 – 2020:

  • Kaksiot vuonna 2000: 2289,00€
  • Kaksiot vuonna 2010: 3539,00€
  • Kaksiot vuonna 2020: 5049,00€
  • Kolmiot vuonna 2000: 2191,00€
  • Kolmiot vuonna 2010: 3357,00€
  • Kolmiot vuonna 2020: 4845,00€
  • Neliöt vuonna 2000: 2348,00€
  • Neliöt vuonna 2010: 3443,00€
  • Neliöt vuonna 2020: 4835,00€

Oletko myymässä asuntoasi Niemenmäessä? Ota yhteyttä, niin sovitaan arviokäynti.