Oletko ikinä myynyt kotiasi itse? Voitokas tunne ottaa vallan, kun kirjoitat asunnostasi myynti-ilmoituksen, laitat asuntosi ilmoituksen tietämiisi myyntiportaaleihin ja loppusilauksena kirjotat asuntosi ilmoitukseen myös sen viimeistelevän lauseen: ”EI VÄLITTÄJILLE”. Pieni vaivahan se vain on, kun on päättänyt myydä asunnon, ja ihan itse. Eikö?

Ilmoitus on laitettu eetteriin ja sitten se alkaa! Puhelin soi tasaisesti tunnin välein. Joka kerta vastaat puhelimeen perhosia vatsan pohjassa. Sisälläsi kipinöi toivo siitä, että nyt asiakkaat sieltä soittelevat ja haluavat viedä asunnon käsistäsi. Naureskelet jo itseksesi sitä, kuinka helppoa välittäjien työ onkaan ja löydät uutta ymmärrystä välittäjien hehkutukselle siitä, että asunnot myydään jo ennen ensi esittelyä. Tiedäthän, sen ilmoituksen myyntikohteen teksteissä, jossa isolla mainitaan: ”MYYTY ENNEN ENSIESITTELYÄ, TÄYTEEN RAHAAN”.

Painat vihreää ja vastaat puhelimeen hymy korvissa asti: ”Haloo, Virtanen.”
Ensimmäinen puhelu, vielä toinenkin ja ehkä kolmas, eivät olekaan sitä mitä odotit. Luurin toisessa päässä aloitetaan asuntoesittelypyynnön sopimisen sijaan kutakuinkin näin:
”Terve! Minä olen Koijarin Risto Nopeat Liikkeet LKV Oy:sta, hyvää päivää! Huomasin että sinulla on tuolla oma asunto myynnissä. Haluaisin varmistaa, että saat kodistasi parhaan mahdollisen hinnan! Voisin tulla esittelemään omaa osaamistani juuri sinulle tänään kello 14:00. Tai sitten vaikka huomenna kello 18:00! Silloinkin käy! Kumpi sopisi sinulle paremmin?”

Noin 15 minuutin ystävällismielisen väittelyn jälkeen suljet puhelimen. Tulee toinen puhelu ja sama homma jatkuu. Jo kolmannen kohdalla et ehkä jaksakaan lopettaa puhelua yhtä kohteliaasti. Kaikki mahdolliset kiinteistövälitysalan yrityksen ottivat asuntoilmoituksesi kohteekseen, vaikka selkeästi kirjasit ilmoitukseen, että ei välittäjille!

Laitoit asuntosi itse myyntiin, mutta tunnetko olosi maalitauluksi? Jokaisen puhelun kohdalla toistuu sama kaava. Ei ole väliä, kuinka selkeästi sanot välittäjille, ettet halua heiltä puheluja. Ja tämä pitää kertoa jokaiselle kiinteistövälitysalan yritykselle erikseen. Loppukäteen jää paljon hukattua omaa aikaa, päätä särkee ja ärsyttää. Puhelin tekisi mieli heittää jorpakkoon.

Tähän ongelmaan on kumminkin ratkaisu! Aion kertoa sinulle videon muodossa, kuinka voit kyykyttää välittäjää. Klikkaa itsesi videoon tästä!

Muistathan tilata myös Youtube-kanavan. Vastaavia videoita on tulossa lisää!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa minut arviokäynnille kotisi myynnistä!

    Paras aika tavoitella puhelimitse
    AamuPäiväIltaAina
    Yhteydenotto mieluiten
    PuhelimitseSähköpostilla