Kiinteistönvälittäjän työ on äärimmäisen mielenkiintoinen ammatti sosiaalisen kanssakäymisen näkökulmasta. Näen näytöillä, verkostoissa ja erilaisissa foorumeissa, kuten esimerkiksi koirapuistoissa paljon ihmisiä. Sosiaalisen kanssakäymisen sekä kunnioittavan ja kohteliaan lähestymistapani ansiosta moni tapaamistani ihmisistä on halunnut tulla asiakkaakseni.

Kiinteistönvälittäjänä olen ammattitaitoinen, sosiaalinen ja erittäin hyvä sopeutumaan nopeasti muuttuviin tilanteisiin. Mielestäni kyky sopeutua nopeasti muuttuviin tilanteisiin on erittäin tärkeä, ellei jopa tärkein ominaisuus tässä ammatissa.

Myyntitapani noudattavat suurimmaksi osaksi ”sosiaalisen myynnin” tunnusmerkkejä, joista luennoin myös muille kiinteistönvälittäjille ja myynnin ammattilaisille useissa oppilaitoksissa. Rekisteröity tavaramerkkini onkin: Social Selling Rockstar® ja olen saanut mm. sosiaalisen myynnin indeksissä ”Top 1%” rankingin merkittävässä sosiaalisen median alustassa.

 

Miksi ajattelen, että kuka tahansa voi olla seuraava asiakkaani?

Maailma on täynnä ”osta, osta, osta – myy, myy, myy” markkinointia, mielestäni vuonna 2020 markkinointi saa olla myös hauskaa ja erilaista. Mukavien ja helposti lähestyttävien ihmisten kanssa, jotka aidosti kuuntelevat tarpeitasi on mukava tehdä bisnestä, eikö niin? – Kukaan meistä ei oikeasti jaksa sitä, kun kiireen keskellä joku tulee mappinsa kanssa pysäyttämään sinut kadulla ja kertomaan kuinka heidän tuotteensa nyt vaan on paras ja sinun tulisi nyt keskeyttää omat aikataulusi ja ostaa.

Esimerkiksi asuntonäyttö ei todellakaan ole vain asiakkaiden päästämistä katsomaan asuntoa. Otan heidät vastaan aina kunnioittaen ja ystävällisesti sekä asiantuntevasti. Käytän ammattitaitoani, jotta voin kertoa mahdollisimman hyvin kaikista asunnon ostamiseen liittyvistä asioista lakiteknisistä yksityiskohdista alkaen aina kaupantekoprosessiin asti sekä huolellisen esittelyn taloyhtiöstä ja ympärillä olevasta alueesta, jotta ostaminen olisi mahdollisimman helppoa.

On todennäköistä, että ihmiset, jotka tulevat ostohousut jalassa katsomaan asuntoa ovat jossain vaiheessa myymässä joko nykyistä tai tulevaa asuntoaan. Ajattelen, että palvelemalla heitä mahdollisimman hyvin ja ammattitaitoisesti he muistavat minut ja pyytävät myymään asuntonsa tai läheisensä asunnon jossain vaiheessa elämäänsä. En ajattele, että tämä välttämättä tapahtuu päivien, viikkojen tai edes kuukausien päästä, koska erinomainen ammattitaito ja poikkeuksellisen hyvä vaikutelma kantavat vuosienkin päähän. En ikinä ajattele ”miten saisin tänään tehtyä satasen”, vaan ”mikä voi tulevaisuudessa tuoda tonnin”.

Kiinteistönvälittäjien ei tule aliarvioida mukavan sosiaalisen kanssakäymisen ja hyvän vaikutelman tekemisen voimaa. On päivänselvää, että odotukset ylittävä välittäjä jää ihmisten mieliin parhaiten ja mukavien ihmisten kanssa tehdään myös todennäköisemmin kauppaa.

 

Mitä kaikkea teen, jotta potentiaaliset asiakkaat haluavat antaa asuntonsa myyntiin juuri minulle?

Kohtelen jokaista asiakasta kunnioittavasti ja pyrin ottamaan huomioon hänen yksilölliset tarpeensa. Näen nopeasti, että haluaako asiakas enemmän tilaa katsoa itsekseen asuntoa läpi vai jutteleeko hän mieluummin enemmänkin näytön yhteydessä.

 

Verkostot, yhteistyötapaamiset ja sosiaalinen media ovat myös erittäin tärkeä osa modernin ja ammattitaitoisen kiinteistönvälittäjän toimintakenttää. Sosiaalinen media on hyvä kanava tuoda omia näkökulmia ja ammattitaitoa esille, mutta samalla ymmärtää ihmisiä sekä kohdella heitä hyvin ja kunnioittavasti.

Pyrin tuomaan lisäarvoa ihmisille heidän elämäänsä aivan arkisellakin tasolla. Joskus kohteliaat sanat tai vaikkapa somepostauksen kommentoi tuovat ihmisille hyvän fiiliksen ja se voi parhaimmillaan johtaa siihen, että valikoidun juuri heidän asuntonsa myyjäksi.

Kirjoitan myös aktiivisesti asunnon ostajille ja myyjille suunnattua tietoa, joka tuo lisäarvoa asuntokauppojen kanssa toimiville ihmisille.

 

Oletko sinä myymässä asuntoasi? Ota yhteyttä, niin sovitaan tapaaminen.

 

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa minut arviokäynnille kotisi myynnistä!

    Paras aika tavoitella puhelimitse
    AamuPäiväIltaAina
    Yhteydenotto mieluiten
    PuhelimitseSähköpostilla