Tällä hetkellä sosiaalisessa mediassa puhutaan poikkeuksellisen paljon myyntimiehen pukeutumisesta sekä siitä, kuinka paljon vaatteisiin pitäisi käyttää ansioistaan rahaa. Kuka tilailee pukunsa artesaani liikkeistä ja kuka taas pitää vaatteiden merkitystä niin vähäisenä, että on saman tekevää mistä ne tulevat. Jotkut rummuttavat myös nuorekkaiden sporttivaatteiden puolesta. Sitten on osa, jotka kertovat legendoja siitä, että ovat jopa suoraan treeneistä tullessaan, pelkissä shortseissa ja t-paidassa, myyneet karvan verran alle puolen miljoonan euron ”luukkuja” Lauttasaaresta.

Minun mielestäni tässä keskustelussa on nyt keskitytty aivan vääriin asioihin! Kokonaisuudessaan kyse on vain siitä, missä vaatteissa tunnet olosi itsevarmaksi ja sinun on mukava olla. Ihminen aistii välittömästi, jos sinulla on 5000 € puku päällä, muttet koe oloasi niissä muuksi kuin epämukavaksi. Toisaalta, jos todella tunnet olosi itsevarmaksi kyseisessä puvussa sekä täysikultainen Rolex -kello ranteessa, niin sinulla on täysi oikeus tuntea niin. Se, että on löytänyt oman sisäisen rauhansa ja oman tyylinsä ilmaista itseään ulkoisen habituksen keinoin, on tärkeää. Sinun tulisikin ehdottomasti toimia kuten itse katsot parhaaksi!

Näen, että on ihan yhtä todennäköistä saada asunto myyntiin, menitpä arviokäynnille puku päällä tai muuten vaan ”siistissä peruslookissa”. Todennäköisesti jopa erotut joukosta sillä, että olit ainoa välittäjä, joka ei tullut esittäytymään ”pöytäkeskusteluun” naru kaulassa hikoillen ja itsensä vaatteissaan (ja ihossaan) epämukavaksi kokien. Siihen “kuuluisaan kahvipöytään”, jossa välittäjä esittää omat arvionsa kohteesta ja kertoo välityspalkkiostaan.

Uskon, että luottamus myyntikykyihin herätetään omalla asenteella, kommunikaatiotaidoilla, asiantuntijuudella ja ammattitaidolla, ei materiaalilla. Ei edes kalliilla materialla. Itsevarma ja itsensä tunteva ihminen kokee olonsa mukavaksi juuri sellaisena kuin on ja pystyy myös näyttämään sen. Tällöin palaset loksahtelevat paikoilleen tilanteessa kuin tilanteessa ja vastapuoli näkee, kuka oikeasti olet ja mihin pystyt.

Itse saan kaikista eniten motivaatiota ja voimaa päivääni koiraltani Hefeltä (#Hefenaattori somessa) sekä tietenkin asiakkailtani ja aivan mahtavilta kollegoiltani. Olette parhaita!

Saan voimaa näiden kaikkien lisäksi myös minäkin ihan vain materiasta. Olen harrastanut autoja sekä moottoritekniikkaa nuoresta pitäen. Myönnän, että joka aamu, kun istun unelma-autoni Cadillac Escaladen penkille, antaa se minulle myös valtavasti motivaatiota tulevaan päivään. Toisilla se puhti tulee Teslasta ja toisilla Maseratista, joillain siitä, kun saa syödä kaurapuuronsa rauhassa aamulla oman ruokapöydän ääressä.

Pukeudu ja tee juuri niitä asioita, jotka tekevät sinut itsevarmaksi kohtaamaan ihminen ihmisenä ja kauppa alkaa varmasti käymään paremmin kuin muiden antamilla neuvoilla ja ohjeilla. Ohjeilla, jotka pahimmillaan saavat sinut näyttämään teennäisiltä, koska et koe niitä noudattamalla itseäsi omaksi. Noudata siis omaa ääntäsi äläkä kiristämällä narua kaulassasi! En nyt siis sano, että solmio on pahasta, itsekin käytän solmiota usein. Peace.

Artikkelilla on 4 kommenttia

 1. Tuuli Reply

  Olen parhaillaan vaihtamassa asuntoa, joten näen jopa kymmeniä välittäjiä kun kiertelen kohteita ja välittäjät tulevat omaan talooni arvioimaan. Välillä ihan naurattaa kun jotkut yrittää ihan liikaa. He “esittävät” kiinteistövälittäjää.

  Asiakkaan näkökulmasta arvostan välittäjän ammattitaitoa ja kykyä kohdata ihmisiä luontevasti. Ulkoasu tulee olla siisti, mutta ennen kaikkea tilanteeseen sopiva. On esimerkiksi aika koomista jos maaseutukiinteistöä tullaan arvioimaan puku päällä tai korkkareissa. Fiksu välittäjä sen sijaan valitsee järkevät jalkineet ja sellaiset vaatteet että voi kävellä muuallakin kuin asfaltilla. Asiansa osaava välittäjä ei menetä osaamistaan vaikka olisi kumisaappaat jalassa.

  Tärkeintä on ymmärtää että asiakkaita on monenlaisia. Kaikki eivät myy miljoonakämppää. Asiakkaalle ei saa tulla alemmuuden tunnetta. Jopa häpeää voi kokea jos paikalle saapuu “miljonäärivälittäjä” ja oma rahatilanne on sitä sun tätä.

  Oma mielipide noihin luksusbrändeihin on se, että älkää olko räppäreitä. Ei tarvitse alleviivata omaa toimeentuloa käyttämällä vaatteita joissa on isot luxusmerkin logot. Ostakaa vaatteita laadun takia ei logon.

  Ja yks juttu vielä. Iisisti hajusteiden kanssa. Olin yhdellä yksityisesittelyllä, jossa nuori innokas välittäjämies oli niin tuoksuva että se partaveden haju tuntui sieraimissa vielä kaksi tuntia tapaamisen jälkeen. Onneksi kohde ei ollut mieluisa niin ei tarvi enää kokea sitä.

  • Tuomas Kukko

   Kiitos kommentista Tuuli! 🙂

   Itsellä on aina vaelluskengät kontissa mukana, kun pitää tarpoa maastossa!

 2. Katariina Reply

  Moikka!

  Luin tän tekstin jo eilen, mutta tänään iski tunne, että pakko laittaa kommenttia. Ehkä itellä tärkein kriteeri kiinteistövälittäjän pukeutumisen (tai ylipäätään olemuksen) suhteen on se, että ei sillä sinänsä väliä mitä sulla on päällä, vaan pikemminkin se, miten sä olet ne päällä. Eli samoilla linjoilla Tuomas sun kanssa. Rolexilla tai ilman – pääasia et sun oma asenne ja luonne tulee esille. Puku tekee miehen/naisen -mentaliteetti näyttäytyy itsellä pikemminkin niin, että mies/nainen tekee puvun😊

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa minut arviokäynnille kotisi myynnistä!

  Paras aika tavoitella puhelimitse
  AamuPäiväIltaAina
  Yhteydenotto mieluiten
  PuhelimitseSähköpostilla