Kenellekään ei varmaan tule uutisena, että elämme maailmassa joka muuttuu ja kehittyy jatkuvasti, koko ajan. Melkein alalla kuin alalla pitää omaksua paljon uutta asiaa ja on kyettävä nopeasti sopeutumaan alati muuttuvaan toimintaympäristöön.

– Pidätkö sinä tätä uhkana vai mahdollisuutena?

Mikäli kehität itseäsi aktiivisesti ja pyrit oma-aloitteisesti pysymään ajan hermolla, olet kuumaa kamaa työmarkkinoilla. Tähän tarvitaan sellaisia persoonallisuuden piirteitä, jotka tukevat henkilössä itsestään lähtöisin olevan luovuuden toteuttamiskykyä. Siihen vielä lisäksi ihmisestä itsestään lähtöisin olevaa tahtotilaa pitää yllä sisäistä motivaatiota toimia inspiraation iskiessä. Kaikki on mahdollista kun on näitä! Entä sitten, jos ei jaksa. Normaalisti pirteä ja kaikkialla mahdollisuuksia näkevä sinä, on hukkunut arjen rasitteiden ja jatkuvan liikkeen keskelle.

– Mikä inspiroi ja motivoi sinua?

Minua inspiroi moni asia: erilaiset kulttuurit, musiikki, elämykset, arkkitehtuuri, perheeni ja esimerkiksi ulkomaan reissut. Näitä kutsun omaksi ”virtapankiksi”. Uusia taitoja ja inspiraatiota voi myös hakea erilaisista koulutuksista, blogeista ja podcasteista. Nykyään tietoa ja kohtuuhintaisia koulutusmahdollisuuksia on tarjolla enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

– Mistä puhtia arkeen?

Sinun päivää yritetään jatkuvasti keskeyttää erilaisilla push-ilmoituksilla, mainoksilla ja puhelinsoitoilla. Katsoitpa minne vain, niin siellä se taas on odottamassaan, joku aistiärsyke. Aina näitä ei voi täysin sivuuttaa. Joskus sinun tarvitsemasi virtapankit eivät ole käytössä juuri silloin, kun arjen puhti on kadoksissa. Tällöin voit ratkoa ongelmiasi hyvin käytännönläheisesti ja tarkistella omaa arkeasi ja tapaasi toimia siinä.

 

Yksi käytännön vinkki on pyrkiä pitämään yllä säännöllistä unirytmiä ja rauhoittaa nukkumaanmenoaika. Laita kaikki näytöt ja elektroniikka kiinni noin tuntia ennen nukkumaan menemistä.  Lue kännykän selaamisen sijasta vaikka kymmenen sivua kirjaa joka ilta ennen nukkumaanmenoa. Kokeile. Yllätyt siitä, kuinka paljon jo näin pienellä asialla voit vaikuttaa unesi laatuun.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa minut arviokäynnille kotisi myynnistä!

    Paras aika tavoitella puhelimitse
    AamuPäiväIltaAina
    Yhteydenotto mieluiten
    PuhelimitseSähköpostilla