Mitä järkeä on maksaa parkkipaikasta saman verran kuin omakotitalosta Hausjärvellä?

Viimeiset kaksi vuotta tarkasteltuna tilastollisesti Helsingin kallein myyty parkkipaikka sijaitsee Rahapajankadulla, Helsingin Katajanokalla. Joku voisi kysyä: mitä järkeä on maksaa parkkipaikasta saman verran kuin omakotitalosta Hausjärvellä? Vastaus on varakkaalle yksinkertainen – Aika.

Sinulla, minulla, Elon Muskilla ja Jeff Bezosilla on kaikilla samat kaksikymmentneljä tuntia

Meillä kaikilla on samat kaksikymmentäneljä tuntia vuorokaudessa. Mikäli haluamme elää terveellistä elämää niin noihin tunteihin pitäisi mahtua kohtuullinen määrä liikuntaa, terveellistä ruokaa, mahdollinen kaupassakäynti, lapsien harrastukset, aikaa läheisille sekä tietenkin työpäivä.

Mikäli olet päättänyt syystä tai toisesta asua Katajanokalla, tiedät että autopaikan metsästämiseen voi kestää huonolla tuurilla jopa 30 minuuttia joka päivä, eli toisin sanoen 1/48 sinulla käytettävissä olevista tunneista vuorokaudessa. Mikäli olet syystä tai toisesta tilanteessa, jossa sinulla on erittäin paljon varallisuutta ja haluat varmuuden, että autollesi löytyy aina paikka heti talosi vierestä, voi tämän nähdä sijoituksena omaan aikaan.

Työmatka polkupyörällä

Itse olen alkanut käyttämään entistä enemmän polkupyörää työmatkan käyttämiseen juuri ajankäytöllisistä ja omaan hyvinvointiin sijoittamisen näkökulmasta: tällä hetkellä 10 kilometrin työmatka taittuu noin 15 minuuttia hitaammin polkupyörällä, mutta saan samalla päivän liikunnan suoritettua. Eli todellisuudessa säästän rahaa, aikaa, liikuntatavoitteet tulee suoritettua sekä hiilijalanjälki pysyy pienempänä. Toisaalta vaikka asuisi kuinka keskellä Helsinkiä, niin tähän ei välttämättä ole silti syystä tai toisesta mahdollisuutta.

Helsingin kalleimmat autopaikat Top 3

Rahapajankatu 1, 00160 Helsinki: 24m2 Autotalli – 108 000€
Annankatu 9, 00120 Helsinki: 15m2 Autotalli – 100 000€
Satamakatu 3, 00160 Helsinki: 12,5m2 Parkkipaikka – 98 000€

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa minut arviokäynnille kotisi myynnistä!

    Paras aika tavoitella puhelimitse
    AamuPäiväIltaAina
    Yhteydenotto mieluiten
    PuhelimitseSähköpostilla