Mikäli olet pyrkimässä kiinteistönvälitysalalle tai haluat kehittää omaa ammattiosaamistasi, niin nappaa tästä nyt arvokkaat vinkit talteen ja rupea selvittämään omia koulutusmahdollisuuksiasi. Ilman näiden sekä lukuisten muiden ihmisten ja tahojen oppeja en olisi päässyt näin pitkälle.

Suurimpia osatekijöitä omaan menestykseeni ovat olleet minut oppeihinsa ottaneet myyntivalmentajat. Heillä on ollut erittäin suuri vaikutus ammatilliseen kehittymiseeni. Haluan tässä kirjoituksessa välittää lämpimät ja sydämelliset kiitokseni muutamille kouluttajistani. Ilman teitä ja teidän oppejanne en olisi päässyt tähän pisteeseen (ja sen yli!)

Mika ”Ruba” Rubanovitsch, Johtajatiimi. Ehdottomasti Suomen paras myyntivalmentaja ja menestyskirjailija. Ruballa on taito ottaa koko tila haltuun aina ensisekunneista viime minuuteille. Tällaista esiintymiskarismaa ei ihan jokisella ole. Se on ilmiömäistä seurattavaa. Ilman Ruban myyntioppeja en varmasti olisi päässyt tähän pisteeseen. Kiitos Ruba!

Sani Leino, Sales consulting. Top 100 Social Selling vaikuttaja maailmassa 2016. Yksi keskeisimmistä Social Selling aiheen kouluttajista. Sanilla on mukaansatempaava ja energinen tyyli esiintyä. Häntä tituleerataan myös sosiaalisen myynnin sanansaattajaksi. Sani on aivan loistava persoona.

Laura “Queen of Social Selling” Pääkkönen, Bonfire agency.  Laura on kirjoittanut ensimmäisen suomenkielisen kirjan sosiaalisesta myynnistä. Tähän aiheen mukaan nimettyyn kirjaan kannattaisi jokaisen sosiaalisesta myynnistä kiinnostuneen tarttua. Social Selling -kirjan sisältö on jaoteltu selkeästi ja tarjoaa lukijalleen uusia näkökulmia aiheeseen. Laura on tämän lisäksi myös aivan loistava kouluttaja. Kiitos tosi, tosi paljon, Laura!

Tom Laine, HC services Oy. Tom on LinkedIn-guru, jonka opeista olen saanut hurjasti vietyä käytäntöön omien sosiaalisen median taitojen kasvattamisessa. Olen käynyt kuuntelemassa häntä lukuisissa eri tilaisuuksissa. ”Mä kuuntelen Tomppaa!” Kiitos Tom!

Mika Poutala. Olin eräässä tilaisuudessa, jossa Mika kertoi erittäin opettavaisen tarinan. Hän kertoi tällöin urastaan pikaluistelun parissa ja Olympiasuorituksistaan. Päällimmäisenä tästä jäi mieleen se, kuinka Mika kertoi, että hänen lapsensa eivät katsoneet Olympialaisia televisiosta vaan heille tärkeintä oli vain se, että ”isi tulee kotiin”.

Mikko Seppä, Advance B2B. Olen saanut kunnian osallistua useampaan erilaiseen tilaisuuteen, jossa Mikko on ollut puhujana. Häneltä olen oppinut hurjasti erilaisista järjestelmistä, jotka helpottavat tänäkin päivänä työpäiviäni. Mikko on erittäin kovan luokan osaaja omalla alallaan.

Tuomas Haapsaari, Barona. Tuomas on positiivisuuden ja motivoimisen ruumiillistuma. Hän puhuu erittäin vakuuttavasti isollekin yleisölle ja tuntee rekrytoinnin salat hyvin.

Matti Kukko, Laki ja Kiinteistö Kukko & Kukko Oy. Kiitos kaikesta kuuluu totta kai myös isälleni, joka on perehdyttänyt minut kiinteistöjuridiikkaan. Ehkäpä sitä pitäisi jossain vaiheessa hakea oikeustieteelliseen vielä opiskelemaan? You never know!

Lisäksi haluaisin kiittää niitä tahoja, jotka ovat mahdollistaneet suuren osan koulutuksistani:

Markkinointi-instituuttista olen saanut erittäin laadukasta koulutusta esimerkiksi LKV-kokeeseen. Heidän kauttaan voi myös suorittaa kiinteistönvälitysalan ammattitutkinnon (KiAT). Haluaisin erityisesti nostaa esille tarjoomapäällikkö Eeva-Kaarina Aurilan sekä palvelukoordinaattori Minna Mäkisen, jotka kovasta paineesta huolimatta antavat erittäin laadukasta yksilöllistä ohjausta ja pitävät opiskelijoistaan huolta.

Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset MMA. Menestykseni kulmakiviä! MMA järjestää muun muassa erittäin tasokkaita koulutuksia ja tarjoaa erilaisien tilaisuuksien isäntänä loistavia verkostoitumismahdollisuuksia. Kiitos ja kumarrus!

Näin käytännönläheisenä ihmisenä haluan myös kiittää Raksystemsiä, joka järjestää aivan loistavia koulutuksia liittyen kiinteistöjen ylläpitoon, riskirakenteisiin ja muun muassa pinta-alojen tulkintaan. Heiltä saa myös erittäin ammattitaitoisesti toteutettuja kiinteistön kuntotarkastuksia. Kiitos!

Suomen kiinteistönvälittäjät ry (SKVL) järjestää paljon kiinteistövälitysalakohtaisia koulutuksia ja tilaisuuksia ja jakaa ajankohtaisia lakitiedotteita.

Erittäin suuri kiitos myös Kiinteistönvälitysalan keskusliitolle (KVKL), joka toimii toimialamme kattojärjestönä. Olen saanut teiltä hurjasti apua urani aikana. Jatkakaa samaan malliin, teette erittäin hyvää työtä!

Tässä niitä nyt olisi, avaimia menestykseen. Tekstin sisällön voi lukea rivien välistä: omalla työllä saavuttaa paljon. Opiskelu ja verkostoituminen ovat oma kova työnsä ja vaativat aikaa ja pitkää pinnaa. Jos voit valita kouluttajasi ja oppilaitoksesi, niin tee se huolella. Aseta pitkän ajan tähtäimiä ja pyri verkostoitumaan eri alojen osaajien ja vaikuttajien kanssa. Koskaan ei tiedä, milloin voit tarvita jotakin heidän opettamaansa käytännössä. Oppiminen on elinikäistä. Tästä kliseestä sananparresta huolimatta kannattaa oma ajattelu ja asenne tietoisesti muokata tätä ajattelumallia tukevaksi. 

Ei kukaan ole seppä syntyessään (paitsi ehkä Mikko Seppä, badum tsih!), mutta onneksi on paljon kouluttajia ja erilaisia opiskelua tukevia tahoja, jotka auttavat sinua eteenpäin. Haluaisin henkilökohtaisesti kiittää kaikkia minuun uskoneita kouluttajia ja tahoja, myös niitä, jotka eivät tähän blogikirjoitukseen mahtuneet. Ollaan jatkossakin yhteydessä!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa minut arviokäynnille kotisi myynnistä!

    Paras aika tavoitella puhelimitse
    AamuPäiväIltaAina
    Yhteydenotto mieluiten
    PuhelimitseSähköpostilla