Asunnon remontointi ennen myyntiä on usein kannattava ratkaisu, mutta ei aina. Asunnon sijainti ja koko, remontin laajuus sekä valitut ratkaisut, kuten materiaalien väri vaikuttavat erittäin paljon lopputulokseen myynnin kannalta.

Yleisenä ohjenuorana voidaan pitää, että hyvässä kunnossa oleva asunto on helpompi myydä. Remontin toteuttaminen kannattaa kuitenkin harkita tapauskohtaisesti ja laskea sen potentiaalinen hyöty suhteessa käytettyyn rahaan ja aikaan.

Pelkistetyt ratkaisut tuovat parhaimman lopputuloksen. Sanonkin aina asiakkaille, että asunto pitäisi olla sellainen, että onpas kaunis asunto – eikä kaunis tuntemattoman ihmisen koti. Tämä on asuntoa myytäessä suuri valttikortti.

Minkälainen remontti kannattaa tehdä?

Asunnon myynti ja remontointi on kokonaisuus, jossa tulee ottaa useita asioita huomioon. Alla on lista huomioista, jotka sinunkin tulisi muistaa:

  • Suuren remontin tekemisessä on aina riskinä se, että et saa edes remonttiin sijoitettua rahaa takaisin kauppahinnassa.
  • Erityisesti isojen asuntojen remonttia tulisi miettiä todella tarkkaan, sillä monilla voi olla toiveissa muuttaa huonejärjestystä tai tehdä kodista omanlaisensa.
  • Yksinkertaisin tapa nopeuttaa asunnon myyntiä on korjata pienet rikkinäiset asiat, maalata seinät vaaleilla sävyillä, kiinnittää irtonaiset listat, puhdistaa likaiset pinnat ja uusia silikonisaumat.
  • Maalipintojen ja lattiamateriaalien uusiminen ovat halvimpia tapoja nostaa hieman suuremmalla remontilla asunnon hintaa.
  • Remontti voi myös hidastaa kaupantekoa, jos se on tehty liiaksi oman maun mukaan esimerkiksi käyttämällä liian vahvoja värejä tai materiaaleja.
  • Remontin työnjälki tulee aina olla ammattilaatua. Tee-se-itse-sinnepäin-laatu alentaa asunnon hintaa pääsääntöisesti aina.
  • Asunto-osakeyhtiön vastuulla olevien remonttien tekeminen itse voi siirtää vastuun osakkeenomistajalle, joten siinäkin mielessä kannattaa olla tarkkana, että mitä lähtee remontoimaan ja kuka sen toteuttaa.
  • Sijainti on myös erittäin tärkeä elementti, kun remonttia mietitään. Pääsääntönä voidaan pitää, että vain hyvällä sijainnilla sijaitsevaan asuntoon kannattaa panostaa kymmeniätuhansia euroja.

Tiivistettynä: Pelkistetyt ratkaisut tuovat parhaimman lopputuloksen. Sanonkin aina asiakkaille, että asunto pitäisi olla sellainen, että onpas kaunis asunto – eikä kaunis jonkun ihmisen koti. Tämä on asuntoa myytäessä suuri valttikortti.

Huomioi nämä asiat, kun haet remonttilainaa

Kun mietinnässä on asunnon myynti ja remontointi ja haet remonttilainaa niin sekä itse remontti, että remontin lainoittaja kannattaa kilpailuttaa. Näin voit säästää pitkässä juoksussa tuhansia euroja.

Huomioi myös, että asuntolainaa voi hyödyntää remontin toteuttamiseen, jos vakuudet ovat kunnossa ja maksukyky riittää pankin laskelmien mukaan.

Monet pankit myös tarjoavat erillisiä remonttilainoja.

Oletko harkinnut asuntosi myyntiä?

Ota yhteyttä, niin sovitaan arviokäynti.