Pikku Huopalahti ilmasta.

Pikku Huopalahti ilmasta. Kuva: Tuomas Kukko

 

Pikku Huopalahti on merellinen ja arkkitehtuurisesti uniikki asuinalue, joka on koti noin 10 000:lle helsinkiläiselle. Alue tunnetaan myös ruotsinkielisellä nimellään Lillhoplax ja lempinimenä on laajalti käytössä Pikkis. Monella asuminen Pikku Huopalahdessa tarkoittaa merta ja luontoa. Meri on Pikku Huopalahden sydän ja alueen välittömästä läheisyydestä avautuu erinomaiset ulkoilumahdollisuudet puistoineen.

Juuri uusittu koulun ja päiväkodin piha on valtavan suosittu vapaa-ajanviettopaikka lasten ja nuorten keskuudessa. Samassa rakennuksessa sijaitsevassa nuorisotalossa on mahdollisuus seinäkiipeilyyn ja muuhun monenlaiseen tekemiseen. Koulun sisäänkäynnin yhteydessä on perheen pienemmälle väelle suunnattu lasten kirjasto.

Pikku Huopalahdessa ja sen välittömässä läheisyydessä on erinomaiset harrastamismahdollisuudet. Ruskeasuolla ja Meilahdessa on tarjolla kamppailulajeja, ratsastusta, kuntosaleja, salibandyä sekä muita palloilulajeja. Ruskeasuon palloiluhallissa kuvataan myös suuressa kansainvälisessä suosiossa olevia Pongfinityn pingisaiheisia videoita. Lähialueiden yhdistysten ja seurakuntien toiminta on myös aktiivista.

Pikku Huopalahti on hyvinvoiva alue, jonka asukasrakenne on monimuotoinen. Tunnelma on ystävällinen ja ulkona liikkuminen on monille osa arkista tekemistä. Alueella on huomioitu erinomaisesti kaikenikäiset asukkaat ja liikkumaan pääsee helposti niin julkisilla kulkuneuvoilla kuin omalla autollakin.

Asuminen Pikku Huopalahdessa on täydellinen ratkaisu, jos haluat hyvät kulkuyhteydet ja olla samalla lähellä luontoa ja merta.

 

Pikku Huopalahden historiaa

Kuva: Pikku Huopalahti- kirja. 1999. toim. Kivistö, Laitalainen.

 

”Ensimmäinen tieto Huopalahti- nimisestä paikasta on vuodelta 1417.”

”Aluksi Hoplaxin muodosti laaja harvaan asuttu alue, joka jakaantui 1500- luvulle tultaessa Stor- ja Lillhoplaxin maihin.”

Näin mainitaan Jorma Kivistön ja Juha Laitalaisen toimittamassa Pikku Huopalahti- kirjassa vuodelta 1999.

Vaikka nykyisellään Pikku Huopalahti mielletäänkin uudehkoksi osaksi pääkaupunkiamme, niin Pikku Huopalahti on alueena ollut olemassa siis jo vuosisatoja sitten. Lahti, jonka äärellä alue sijaitsee, on myös nimeltään Pikku Huopalahti.

Pikku Huopalahdessa on vuosisatojen aikana harjoitettu esimerkiksi kalastusta, karjanpitoa sekä pienimuotoista viljelyä.

Nykyisen Pikku Huopalahden alueen rakennustyöt aloitettiin 80-luvun puolivälin tienoilla ja rakennustyöt alueella ovat tehty pääosin 1990-2000 vuosien välillä.

Monet vanhemmat alueella asuneet ja liikkuneet muistanevat syksyllä 1993 Tilkantorille tuodun valaan, joka poltettiin noin kymmenen vuoden paikallaolon jälkeen. Valaan oli tarkoitus alun perin purjehtia Tilkantorille merta pitkin, mutta lopulta rekka toi sen paikalle, koska se oli jo upota Kaivopuiston kohdalla matkalla Suomenlinnasta Pikku Huopalahteen.

 

 

Asuntojen hinnat ja hintakehitys Pikku Huopalahdessa

Kaikilla mittareilla mitattuna Pikku Huopalahden (00300 alueen) asuntojen hinnat ovat nousseet erittäin voimakkaasti niiden valmistumisesta lukien. Asuminen Pikku Huopalahdessa pitkään omistusasunnossa on kasvattanut asuntosi arvoa merkittävästi.

Alue on rakennettu pääosin 1990-2000 vuosien aikana, joten kiinteistöissä ei ole vielä toteutettu putkiremontteja, joten arvonnousua tarkastellessa ei tarvitse ottaa huomioon kiinteistöjen linjasaneerauksia ja niiden vaikutusta toteutuvaan velattomaan kauppahintaan. Tämä ei myöskään ole ajankohtaista teknisen käyttöiän puitteissa alueen rakennuksissa vielä vuosikymmeniin.

 

Alla kerrottuna alueen hintakehitystä vuodesta 2003 vuoteen 2020.

 

Pikku Huopalahden neliöhinta ja sen kehitys kaksioissa:

 

Vuonna 2003: 2355€ / m2

Vuonna 2020: 5447€ /m2

Arvonnousu noin 231% / 17 vuotta.

 

Pikku Huopalahden neliöhinta ja sen kehitys kolmioissa:

 

Vuonna 2003: 2601€/ m2

Vuonna 2020: 5016€/ m2

Arvonnousu noin 193% / 17 vuotta.

 

Kaksioiden velaton keskihinta vuonna 2003: 113 000€

Kaksioiden velaton keskihinta vuonna 2020: 269 000€

 

Kolmioiden velaton keskihinta vuonna 2003: 187 000€

Kolmioiden velaton keskihinta vuonna 2020: 351 000€

 

Hintavertailusta on poistettu vuonna vuoden 2006 jälkeen rakennetut kiinteistöt, jotka antaisivat väärän kuvan hintakehityksestä.

 

Asunnon myynti Pikku Huopalahdessa

 

Olen syntyperäinen helsinkiläinen ja asunut ikäni lähialueilla useammassa osoitteessa. Aluetuntemuksella on olennainen vaikutus asuntosi myyntihintaan. Tämä fakta yhdistettynä ammattitaitooni takaa juuri Sinulle parhaan mahdollisen lopputuloksen asuntosi myynnin suhteen. Tilaa arviokäynti kotisi myynnistä alueella.

 

 

Huopalahdenportti

Kuva: kerrokantasi.hel.fi/pikkuhuopalahti

 

Helsingissä ja myös valtakunnallisella tasolla on pitkään käyty keskusteluja kaupunkibulevardeista sekä niiden läheisyyteen rakentamisesta. Huopalahdenportti on ensimmäinen täydennysrakentamiskohde Helsingin sisääntuloväylillä ja alue sijoittuu Pikku Huopalahdesta katsottuna Vihdintien toiselle puolelle Hakamäentien ja Mannerheimintien risteyksen läheisyyteen. Alueelle rakennetaan asuntoja noin 2500 asukkaalle ja samalla Huopalahdenportti yhdistää selkeästi Pikku Huopalahden ja Haagan asuinalueet toisiinsa.

 

Pikku Huopalahden alueen yhdistyksiä

Pikku Huopalahtea (merialue). Kuva: Tuomas Kukko LKV

 

Asuminen Pikku Huopalahdessa on antoisaa, kun alueella on aktiivista ja monipuolista yhdistystoimintaa esimerkiksi harrasteteatterin ystäville, palstanviljelijöille ja veneilyn harrastajille.

 

Pikku Huopalahtiseura ry

https://pikkuhuopalahti.fi/pikku-huopalahtiseura/

 

Mannerheimin Lastensuojeluliiton PikkuHuopalahden yhdistys ry.

https://www.mll.fi/yhdistykset/mannerheimin-lastensuojeluliiton-pikku-huopalahden-yhdistys-ry/

 

Tilkan palstaviljelijät ry

https://pikkuhuopalahti.fi/viljelypalstat/

 

Pikku Huopalahden yhteisöteatteri PHYT ry.

https://pikkuhuopalahti.fi/pikku-huopalahden-yhteisoteatteri-phyt-ry/

 

 

Pikku Huopalahden venekerho ry

https://www.phvk.fi/

 

PIHAUS – Pikku Huopalahden alueen urheiluseura ry

https://pikkuhuopalahti.fi/pikku-huopalahden-urheiluseura-pihaus/

 

Lähialueilla toimii myös useita muita urheiluseuroja, kuten M-Team (salibandy), HJK (jalkapallo), ToPo (koripallo), HIFK (käsipallo, jääkiekko, jalkapallo), Helsingin Tarmo (paini) ja HLK (tennis).

 

 

Alueen asukkaiden kommentteja

Pikku Huopalahden koripallokenttä. Kuva: Tuomas Kukko LKV

 

Jonna Järvelä, Pikku Huopalahden asukas vuodesta 1996.

 

Kauanko olet asunut Pikku Huopalahdessa ja mitä alue merkitsee sinulle?

Pikku Huopalahdessa vuodesta 1996 alkaen, eli 24 vuotta. Pikku Huopalahti on minulle koti – kylä kaupungin sisällä, eikä toista vertaista ole. Täällä yhdistyy luonto, kaupunki ja erinomaiset kulkuyhteydet muualle pääkaupunkiseudulle ainutlaatuisella tavalla.

 

Mikä on parasta Pikku Huopalahdessa?

Parasta on nimenomaan kylämäisyys. Pikku Huopalahti on sopivasti isojen väylien välissä, mutta täällä ulkoillessa sitä ei edes tajua, miten keskeisellä paikalla alue sijaitsee. Parasta on myös se, että meri on lähellä ja toisaalta taas Keskuspuiston metsiin pääsee nopeasti. Ja näiden kaikkien lisäksi pyöräillen tai julkisilla on keskustassa alle puolessa tunnissa. Pidän myös alueen värikkyydestä, keksipaketti- tai Lego-taloista, millä nimillä näitä nyt kutsutaankaan. Pieni leikkisyys asuinympäristössä piristää kummasti.

 

 

Linda Mylläri, Pikku Huopalahden asukas vuodesta 2013.

 

Mikä on parasta Pikku Huopalahdessa?

Rauhallisuus, palveluiden lähellä olo, luonto ja lapsiperheystävällisyys.

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa minut arviokäynnille kotisi myynnistä!

    Paras aika tavoitella puhelimitse
    AamuPäiväIltaAina
    Yhteydenotto mieluiten
    PuhelimitseSähköpostilla