Ammattikuvaajan käyttäminen kiinteistönvälityksessä on mielestäni sijoitus, joka maksaa itsensä takaisin moninkertaisesti. Ennen kaikkea kuvien tarkoitus on herättää potenttialisen ostajan mielenkiinto tulemaan ottamaan yhteyttä asunnosta ja varaamaan oma yksityisnäyttö.

Kuvat ovat erittäin tärkeä osa myyntiprosessia ja ne antavat ostajalle ensivaikutelman myytävästä kodista.

Tärkeintä on, että huomio kiinnittyy itse tilaan ja sen kalustamisen mahdollisuuksiin. Tarkoituksena on saada kodista mahdollisimman monelle ostajaprofiilille kiinnostava kohde ja vain huippulaatuiset kuvat saavat tämän aikaan ja siihen pystyy vain huippukuvaaja.

Olen käyttänyt lukuisia ammattivalokuvaajia urani aikana ja löytänyt alan parhaimmat ammattilaiset verkostooni. Tilaan still-kuvat, 3D-näkymiä sekä ilmakuvauksia. Näistä muodostuu kokonaisuus, joka auttaa ostajaa hahmottamaan myytävän kohteen potentiaalin omaan käyttöönsä.

Ammattikuvaajan käyttäminen kiinteistönvälityksessä on tärkeää, mutta kokonaisuuteen kuuluu muutakin, kuin vain valokuvaus. Kuvankäsittelyn ammattilainen viimeistelee kuvat ja tekee tietokoneellaan taianomaisen loppusilauksen, jonka avulla kuvat ovat myynnin ja markkinoinnin näkökulmasta parasta laatua. Kuvien käsittelyssä painotan kuvaajilleni joka tapauksessaa aina, että kuvien on oltava kauniita mutta realistisia. Kuvaa vääristäviä objektiiveja tai muuta silmän lumetta ei saa käyttää minun myyntikohteissani, ellei hyvin ahtaan tilan kuvaus sitä ehdottomasti edellytä.

Tuotan myös useista myynnissä olevista kohteista esittelyvideon, joka antaa lisää tietoa ja fiilistä potentiaalisille ostajille. Tässä pääsen myös omin sanoin, omalla äänelläni kertomaan asunnon ominaisuuksista suoraan potentiaalisille ostajille.

Luonnollisesti myös kodin kuvauskuntoon valmistelulla on oma osuutensa kuvien laatuun. Olen koonnut alle listan, että miten voit parantaa ammattikuvaajan onnistumista, kun asuntoasi kuvataan.

Näin valmistaudut asunnon kuvaukseen

  • Siivoa. Perusteellinen siivous antaa vaikutelman siitä, että kodista on pidetty huolta.
  • Pienet esineet piiloon. Iso kasa pieniä esineitä vie ajatukset itse tilasta pois ja saattavat pienentää ostajien kiinnostusta myytävään kotiin. ”Vähemmän on enemmän” tässä tapauksessa.
  • Värit. Mieti, että mitä värejä näet tilassa. Ota esimerkiksi pöytäliinat ja värikkäät yksityiskohdat pois kuvauksen ajaksi ja mieti, että mikä on huoneen näkyvin väriteema. Tämä auttaa linjojen hahmottamisessa ja tuo useammille potentiaalisille ostajille sopivampaa näkökulmaa kuviin.
  • Poista persoonalliset esineet. Kuvat, matkamuistot ja sinulle ehkäpä pienet tai suuremmatkin persoonaa ja henkilökohtaista elämääsi korostavat asiat tulisi poistaa tiloista ennen kuvausta. Ne saattavat estää ostajaa näkemästä itseään asumassa kodissasi.
  • Tuo elämää. Viherkasvit tuovat raikkautta ja ajatuksia siitä, että kodissa on mukava asua. Keittiössä hedelmät tai kasvikset tuovat edellä mainittua fiilistä myös mukaan kuviin.
  • Korjaa. Esimerkiksi irtonaiset listat, roikkuvat tapetit ja vastaavat pienellä vaivalla kuntoon saatavat yksityiskohdat tulisi korjata ennen asunnon kuvausta. Ammattitaitoinen kiinteistönvälittäjä kannattaa ottaa jo hyvin varhain myyntiprosessiin mukaan antamaan vinkkejä mitä asunnossa kannattaisi remontoida tai fiksailla ennen myyntiä.

Ammattikuvaajan käyttäminen kiinteistönvälityksessä on hyvin tärkeää. Itse luotan vain alan parhaisiin huipputekijöihin, kun myyn asuntoasi.

Oletko myymässä asuntoasi? Ota yhteyttä, niin sovitaan maksuton arviokäynti kotisi myynnistä!